• GABRIEL CSOMÓ POSTUPUJE NA CELOŠTÁTNE KOLO

          • BANSKÁ BYSTRICA. Predposlednú marcovú stredu (22. 3. 2023) sa duo našich šikovných gymnazistov v zložení Bronislava Koristeková (septima) a Gabriel Csomó (2.B) zúčastnilo biologickej olympiády v kategóriách A a B. Broňa súťažila v teoreticko-praktickej časti (kat. A). Gabi, v rámci projektovej časti B-kategórie, odprezentoval výsledky svojho výskumu o švábovi madagaskarskom. Jeho poster a výstup ocenila porota 1. miestom, vďaka čomu náš druhák zaslúžene postúpil na celoslovenské kolo biologickej olympiády.

            Gabrielovi budeme všetci držať palce k potvrdeniu skvelého výsledku z mesta pod Urpínom aj na republikovej úrovni.

            Mgr. Danka Macková

          • Krajské kolo geografickej olympiády kat. Z

          • V piatok 24. 3. 2023 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo krajské kolo geografickej olympiády kategórií A, B a Z.

            V kategórii Z sme mali aj my svoje zastúpenie v podaní 3 žiakov, ktorí po veľkom konkurenčnom boji v školskom kole postúpili do krajského kola.

            Výsledky krajského kola GO v kat. Z potvrdili veľkú náročnosť, keď zo všetkých 41 zúčastnených študentov sa len polovici súťažiacich podarilo dosiahnuť hranicu úspešnosti.

            Po zverejnení výsledkov sme sa veľmi potešili, že sa to podarilo dvom našim študentom: Martine Žigovej z oktávy, ktorá obsadila 2. miesto a vybojovala si postup do celoslovenského kola, a Adamovi Jančkárovi z 1.C, ktorý skončil tiež ako úspešný riešiteľ. Ďalší riešiteľ Ján Nosáľ z 1.B sa síce medzi úspešných riešiteľov neprebojoval, ale veríme, že spolu s Adamom nabrali množstvo nových skúseností a vedomostí, ktoré budú môcť využiť v ďalších ročníkoch GO.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu, prajeme im veľa ďalších úspechov a Martinke srdečne blahoželáme a držíme jej palce na celoslovenskom kole GO.

            vyučujúci geografie

          • ZOSTALI PO ŠKOLE. A ZAMKNUTÍ V ŠKOLE

          • Nie, nejde o žiadny prvoaprílový žart. A verte, že všetci zainteresovaní - žiaci spolu s akčným triom pedagógov - zostali po skončení vyučovania v škole úplne dobrovoľne. Aj naše GBST sa tento rok, po bezmála ôsmich rokoch, zapojilo do celoslovenskej (i celočeskej) iniciatívy Noc s Andersenom. Podujatie, ktoré je určené na podporu čítania detí, sa uskutočnilo v mnohých mestách (v školách, knižniciach) práve na prelome marca a apríla (31. 3. - 1. 4.). Výsledkom aktivít "nočného záťahu" nižších tried osemročného gymnázia bol napríklad aj čarovný strom Rozprávkovník, ktorý si môžete vychutnať a vyobdivovať aj vy už najbližší pondelok.

    • Kontakty

      • Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy
      • 047/4333231,4333232
      • Haličská cesta 9, 984 03 Lučenec Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje