• Brno na druhú? FAKT NEVIEM!

          • V stredu 28. novembra sa vo večerných hodinách v učebniach informatiky GBST stretli tímy na medzinárodnej logickej súťaži BRLOH, aby riešili náročné úlohy semifinále. Do neho sa kvalifikovali úspešné tímy z prvých troch internetových kôl. Spomedzi 315 tímov z Česka a Slovenska našu školu reprezentoval tímy Nezbedné kozičky (Alexandra Koristeková, Mária Póchová, Nela Kuricová, Emíia Schedlingová zo sekundy ) a FAKT NEVIEM (Sofia Dandová, Jakub Dzúr, Filip Lóška, Patrick Dominic Malček z kvarty). Lepšie sa darilo tímu FAKT NEVIEM, ktorý si z excelentného 4. miesta vybojoval postup do Brna na veľké finále

            Obom tímom gratulujeme a tímu FAKT NEVIEM držíme palce vo veľkom finále.

            Z. Pšenicová

          • Via studii na návšteve na fakultách UMB v Banskej Bystrici

          • Dňa 28. 11. 2023 sme navštívili Filozofickú fakultu a Fakultu prírodných vied Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Vďaka spolupráci s odbornými garantmi Via studii s pôsobnosťou na vysokej škole sme mohli nahliadnuť a zažiť prednášky na Katedre slovenského jazyka a komunikácie, Katedre matematiky, Katedre histórie a Katedre sociológie a etnológie. Za priateľské privítanie a starostlivosť na všetkých katedrách ďakujeme!

            (niektoré aktivity Via studii sa realizujú vďaka rozvojovému projektu Ministerstva školstva na podporu etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách)

            Mgr. Terézia Bahledová, PhD.

          • Dejepisná súťaž

          • Dejepisná súťaž študentov gymnázií Českej a Slovenskej republiky

                Minulý týždeň sa študenti nášho gymnázia zúčastnili finále  XXXI. ročníka Dejepisnej súťaže gymnázií ČR a SR v  meste Cheb v Českej republike. Témou tohto ročníka boli Dejiny Európy v rokoch 1945 -1975 / Od Postupimskej konferencie po Helsinky/, so zameraním na studenú vojnu. V krajských kolách, ktoré sa konali v apríli, súťažili študenti 206 českých gymnázií a 103 slovenských gymnázií. Do finále v českom meste Cheb sa môže dostať len 75 najlepších tímov. Nám sa to podarilo už piatykrát za sebou. Gymnázium  B.S.Timravy reprezentovali študenti Marián Hriň zo 4.B, Šimon Gabera  a Simon Szomszéd zo 4. C triedy. Dosiahli krásny výsledok – 3. miesto zo slovenských gymnázií a 15. v celkovom poradí. To je druhý najlepší výsledok v tejto prestížnej súťaži, ktorá preverí vedomosti nielen z politických dejín, ale aj z oblasti športu, filmu, vedy, kultúry a iných stránok života spoločnosti danej témy konkrétneho ročníka súťaže a vyžaduje dlhodobú a časovo veľmi náročnú prípravu. Pripomínam, že v XXIX. ročníku naši študenti zvíťazili. Našim študentom k dosiahnutému výsledku srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu GBST.

            Podrobnejšie informácie o tejto súťaži si môžete pozrieť na stránke dsgymn.dsgymcheb.cz

                                                                                                                          PhDr. Alica Hrončeková

          • Fyziklání 2023

          • V stredu 22.11. sa uskutočnila súťaž Fyziklání online, do ktorej sa už tradične zapojila aj naša škola. Štyri tímy študentov sa vrátili do školských lavíc vo večerných hodinách. Riešili zložité a netradičné úlohy z rôznych častí fyziky, avšak nevzdali sa a naučili sa, aké nové situácie môžu nastať a ako sa riešia. Najlepšie sa umiestnil tím v zložení Martin Dzúr, Adam Jančkár, Matej Pavel Čeman, Matúš Kružliak a Jakub Lóška, ktorí získali 28 bodov.

            Adam Jančkár

          • Kto ide do Brna? FAKT NEVIEM!

          • Dňa 23.11. sa v CVČ v Žiline konal krajský turnaj v súťaži pIšQworky pre základné školy. Našu školu reprezentovali 2 tímy z triedy kvarta FAKT NEVIEM (Sofia Dandová, Jakub Dzúr, Filip Lóška) a ČISTÁ FANTÁZIA (Richard Mágyel, Patrick Dominic Malček, Viliam Varga).

            Ťažkí súperi preverili našich študentov, ktorí v prvých zápasoch zistili, že sa bojuje o veľa. Oba tímy po prvom kole vyťahovali kalkulačky, aby sa presvedčili, či postúpia zo skupiny do semifinále. Stres, nervozitu a tlak semifinále z nich pocítil už iba tím - FAKT NEVIEM, ktorý sa prebojoval až do finále, v ktorom sa rozhodlo, kto postúpi na Grandfinále 15. ročníka súťaže pIšQworky, ktoré sa uskutoční na začiatku decembra v Brne. Náš excelentný tím tento boj s prehľadom zvládol, a tak sa teší z prvého miesta a postupu. 

            "Tento turnaj bol oproti minulému roku oveľa ťažší, súperi sa zlepšili, ale to nás nezastavilo," hodnotí výhru tím FAKT NEVIEM.

            Postupujúcemu tímu gratulujeme a držíme palce na Grandfinále!

          • Oblastné kolo PIŠQWORKY

          • Dňa 09.11.2023 sa v priestoroch Gymnázia Ľudovíta Štúra vo Zvolene uskutočnilo Oblastné kolo PIŠQWORKY. Na podujatí reprezentovala Gymnázium B.T. Timravy v Lučenci dvadsiatka našich študentov. Najúspešnejšími boli Kornel Oravec, Barbora Sivičeková, Bianka Komárová, Tereza Kyzúrová a Gabriela Berkiová ktorí  obsadili výborné štvrté miesto ktorým sa  prebojovali do krajského kola v Žiline.

            Všetkým blahoželáme.    

          • Turnaj v zrýchlenom šachu

          • Dňa 22.11.2023 sa v priestoroch Centra mladých v Banskej Bystrici uskutočnilo Krajské kolo Banskobystrického samosprávneho kraja žiakov a žiačok základných a stredných škôl v zrýchlenom šachu. Na podujatí reprezentovalo Gymnázium B.T. Timravy v Lučenci súrodenecké duo Nicolette Danielle Malčeková a Patrick Dominic Malček . Patrick vo svojej kategórii spomedzi 28 účastníkov okrem získaných nových skúseností obsadil pekné piate miesto a bol nominovaný ako náhradník do celoslovenského kola. Nicolette sa výborným tretím miestom priamo kvalifikovala do celoslovenského finále.

            Obom blahoželáme.

          • Oznam

          • Na stránke je nový pracovný poriadok a jeho prílohy: Žiaci a rodičia/Dokumenty

          • Aj my sme sa zúčastnili ...

          • Dňa 20. novembra sa stretli triedy príma, sekunda, tercia a kvarta na betónovom ihrisku za naším gymnáziom, aby sa spoločne zúčastnili Bubnovačky, ktorá sa realizovala na celom Slovensku. Čo to tá Bubnovačka vlastne je? Bubnovačka je udalosť, v ktorej sme vyjadrovali, že hlas detí je dôležitý a žiadne dieťa by nemalo poznať násilie.

            Bubnovačku organizovali druháci, ktorí si pripravili krásne príhovory, rovnako sa nám prihovárala aj pani výchovná poradkyňa a pani, ktorá bojuje za práve detí. Niektoré deti si doniesli rapkáče a bubny, ale väčšina detí búchala tým, čo mala po ruke. Po príhovoroch sme búchali všetkým, čo sme mali, najhlasnejšie ako sme vedeli. Náš hlučný sprievod bol doplnený o plagáty, ktoré sme si sami vyrobili. Celou akciou nás sprevádzali učitelia a všetci sme sa zhodli na tom, že deti si zaslúžia vyrastať v šťastí a pohode, bez zla, násilia, šikany, týrania,...

            Už teraz sa tešíme na budúcoročnú bubnovačku.

            Autor textu: Tercia

          • GYMNAZIÁDA - 15. novembra 2023

          • Oceňovanie žiakov - 2. etapa

            Duch našej školy tvoria tradície a v novembri tou tradíciou je GYMNAZIÁDA. 

            Na tohtoročnej Gymnaziáde sme si pripomenuli 17. november ako

            1.  štátny sviatok Deň boja za slobodu a demokraciu

            2.  Medzinárodný deň študentstva

            3.  výročie Nežnej revolúcie

            Zároveň tento teň sme využili na druhú etapu oceňovania našich najúspešnejších študentov, medzi ktorých patria:

            Sekunda: Filip Fleško, Alexandra, Nela Kuricová, Mikuláš Rubint 

            Tercia: Dávid Bednár, Marek Koštialik, Max Malatinec, Ema Slováková, Jakub Urbašík

            Kvarta: Sofia Dandová, Jakub Dzúr, Michaela Horstmann,  Damien Chovanec, Filip Lóška, Patrick Dominic Malček

            Kvinta: Hana Haláková, Ema Korimová, Marianna Melicherčíková, Patrik Pavlík

            Sexta: Eva Kubicová,  Ema Sebestyén, Tamara Tóthová

            Septima: Elisabeth Drenková, Martin Dzúr, Matúš Kružliak

            Oktáva: Daniel Horstmann,  Zuzana Malatincová, Šimon Mochnacký

            2.C: Adam Jančkár

            3.A: Adam Karman

            3.B: Gabriel Csomó, Alexandra Janštová

            4.A: Nikol Mlynarčíková, Viktória Števková, Maroš Vajda 

            4.B: Eva Hricová, Marián Hriň

            4.C: Šimon Gabera, Jakub Lóška, Simon Szomszéd

            Príhovor riaditeľky školy a oceňovanie študentov bolo doplnené prekrásnymi piesňami, tancami a hraním na hudobné nástroje našich talentovaných študentov. 

            Myslím, že tohtoročná Gymnaziáda 2023 patrila medzi najlepšie aké sme kedy mali. 

            Ďakujem účinkujúcim aj všetkým pedagógom, ktorí sa pričinili o zdarný priebeh akcie. 

            Ďakujem za krásny zážitok.

             

            Zapísala: RNDr. Jarmila Muchová, riaditeľka školy

          • ČISTÁ FANTÁZIA? FAKT NEVIEM

          • Dňa 8.11 sa 4 najlepšie tímy žiakov z nášho nižšieho gymnázia zúčastnili oblastného turnaja v súťaži pIšQworky. Zápas krížikov a krúžkov sa aj tento rok konal na Gymnáziu Ľudovíta Štúra vo Zvolene. 

            Počas hry vládla neuveriteľne napätá atmosféra aj vďaka silnej konkurencii, ktorá predlžovala trvanie zápasov. Všetci zúčastnení preukázali strategické a logické myslenie, ktoré sa odzrkadlilo aj vo výsledkových tabuľkách, aj pri napínavom boji o postupové umiestnenia. 

            Najlepšie sa darilo tímu FAKT NEVIEM (Filip Lóška, Sofia Dandová, Jakub Dzúr), ktorí sa umiestnili na 1. mieste a spolu s tímom Čistá fantázia (Matúš Lazar, Patrick Dominik Malček, Richard Mágyel), ktorí obsadili 5.miesto postupujú na krajské kolo do Žiliny. 

            Obom tímom držíme palce a veríme, že sa niektorému z nich podarí prebojovať až na grandfinále do Brna.

            kvarta

             

          • Oceňovanie žiakov - 1. etapa

          • Tradične na jeseň na slávnostnej GYMNAZIÁDE oceňujeme žiakov, ktorí úspešne reprezentovali školu v predchádzajúcom školskom roku. 

            Keďže máme za sebou mimoriadne úspešný rok 2022/2023 a ocenených žiakov na GYMNAZIÁDE bude veľa, prvá skupina žiakov bola ocenená 14. novembra 2023 v priestoroch GBST LC.

            Ocenení boli žiaci:

            Za úspešnú reprezentáciu školy na súťaži Náboj Junior: Viliam Varga (kvarta)

            Za úspešnú reprezentáciu školy na súťaži Fyzikálny Náboj: Zina Dobrocká (oktáva), Bronislava Koristeková (oktáva), Martin Svorad (oktáva), Šimon Belko (2.B)

            Za úspešnú reprezentáciu školy na súťaži Matematický Náboj: Bianka Komárová (3.B), Barbora Sivičeková (3.B)

            Za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy vo vybíjanej:

            sekunda: Sára Dobrová, Nela Kuricová, Jela Mešová, Nela Ondrejovičová, Mária Póchová, Emília Schedlingová

            tercia: Natália Ďurčíková, Dominika Fekiačová, Vivien Kokavcová, Lea Véghová

            Za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy vo florbale: Martin Dzúr (septima), Adrian Gálik (septima), Matúš Kružliak (septima), Martin Pocklan (septima), Martin Peter Čeman (2.B), Matej Pavol Čeman (2.B), Maxim Mičianik (2.C), Nikolas Belko (4.A), Martin Kováč (4.A), Marek Ábelovský (4.B)

            Bolo udelené poďakovanie organizačnému tímu súťaže Náboj Junior: Kristína Balgová, Šimon Belko, Samuel Dobra, Zina Dobrocká, Martin Dzúr, Adam Jančkár, Bronislava Koristeková, Matúš Kružliak, Jakub Lóška, Nicolette Danielle Malčeková, Eduard Marák, Maximilián Peťko, Nina Póchová, Barbora Sivičeková

            Druhá etapa oceňovania sa uskutoční v stredu 15. novembra 2023 v kine Apollo.

            Ďakujeme, že menovaní žiaci prispeli k šíreniu dobrého mena našej Alma mater a prajeme im veľa úspechov do ďalších rokov.

            RNDr. Jarmila Muchová, riaditeľka školy

          • Beseda Ceny René

          • Literárna Cena René slúži na podporu zvýšenia záujmu študentov o čítanie, rozvíjanie kreatívneho myslenia a priblíženie súčasnej, umelecky hodnotnej literatúry slovenských autorov. Raz ročne ju študenti niektorých stredných škôl udeľujú za najlepšie pôvodné slovenské literárne dielo. Tento rok sme sa znova zapojili aj my a dostali sme príležitosť bližšie pochopiť myslenie autorky Anny Gruskovej, ktorá napísala umeleckú reportáž Tichý pobyt na ulici Gwerkovej-Göllnerovej. Besedu výborne moderovala pani Alexandra Jurišová zo Slovenského literárneho centra a koordinátorka Ceny René. Na besede sa 9.novembra zúčastnili študenti z rôznych tried, ktorí aktívne komunikovali so spisovateľkou, nebáli sa klásť otázky, zaujímali sa o pôvod námetu knihy a pozorne hltali každé jedno slovo. Dozvedeli sme sa množstvo nových informácií o slovenskej vedkyni, historičke a veľkej demokratke Alžbete Gwerkovej-Göllnerovej, ale aj o autorke samotnej. Veríme, že aj budúci rok budeme mať príležitosť zúčastniť sa takejto výbornej besedy, ktorá jednoznačne presvedčila, že písať a čítať sa oplatí.

            Bianka Pinková, Mgr. Juraj Blažek

          • Fyzikálny NÁBOJ

          • Dňa 3.novembra 2023 sa dva tímy nášho gymnázia zúčastnili medzinárodnej fyzikálnej súťaže NÁBOJ v Košiciach. Vo veľkej konkurencii sa našim žiakom veľmi dobre darilo, v priebehu dvoch hodín vypočítali množstvo náročných úloh, ale zažili aj kopec zábavy. Odzrkadlilo sa to aj na ich umiestnení v celoslovenskom rebríčku.

            Tím SENIOR - 35.miesto

            Martin Dzúr, Matúš Kružliak, Nina Póchová,Nina Kováčová, Daniela Nicoletta Malčeková (septima) 

            Tím JUNIOR - 36.miesto

            Adam Jančkár, Samuel Dobra (2.C),

            Matej Čeman, Ján Nosáľ, Zina Babinská (2.B)

            Ďakujeme aj pani profesorke PaedDr. Elene Koprdovej za prípravu a príjemne strávený deň, hoci počasie nám až tak neprialo, navštívili sme Dóm Sv.Alžbety a dlhú cestu vlakom sme si spríjemňovali rôznymi aktivitami. 

             Zina Babinská žiačka 2.B

          • SÁROVA BYSTRICA

          • Krajské kolo súťaže mladých moderátorov a redaktorov Sárova Bystrica sa konalo 26. októbra 2023 v Stre doslovenskom osvetovom stredisku v Banskej Bystrici. Súťažilo sa v piatich disciplínach: príprava a moderovanie ucelenej relácie, čítanie správ, interview s respondentom, televízna reportáž a interpretácia rozhlasových reklám. Našu školu veľmi dôstojne reprezentovali traja študenti: Lukáš Ostrihoň, Tamara Tóthová a Eva Kubicová.  Najviac sa darilo Eve, ktorá získala v silnej konkurencii 2. miesto   a postupuje na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 23.11 2023 v Banskej Bystrici.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy, Evke gratulujeme a držíme palce!

      • Kontakty

        • Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci
        • 047/4333231,4333232
        • Haličská cesta 9, 984 03 Lučenec Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje