• Aktualizačné vzdelávanie s pánom Jaroslavom Osterom

          • V taký deň, kedy študenti oddychujú, pretože bolo udelené riaditeľské voľno, je priestorom na to, aby sa pedagógovia vzdelávali a diskutovali o aktuálnych témach.

            Sme poctení, že sme medzi sebou mohli privítať pána Jaroslava Ostera, významného odborníka v oblasti prevencie kybernetickej kriminality.

            Témou prednášky pána Ostera, ktorú venoval pedagogickému kolektívu Gymnázia Boženy Slančíkovej – Timravy, bola otázka Čo je to sociálna manipulácia a ako súvisí s kybernetickou bezpečnosťou a kriminalitou.

            Sme veľmi radi, že sme aspoň na malú chvíľu mohli zažiť pocit, že sme v tejto oblasti na krok pred našimi žiakmi a práve preto sa spoločne pripájame k tým, ktorí apelujú na dôležitosť kybernetickej bezpečnosti, či prevencie kybernetickej kriminality a šikanovania, a to v každom veku. Preto budeme veľmi radi propagovať, odporúčať a uvádzať do praxe obozretnosť, starostlivosť, otvorenosť v komunikácii založenej na vzájomnej dôvere a odborný prístup k tejto problematike.

            Za poučné a inšpiratívne stretnutie ďakujeme!

            #preventista.sk

            https://preventista.sk/info/

            Poďakovanie patrí aj historickej radnici a Mestskému múzeu za poskytnutie nádherných priestorov (a za výbornú kávu).

            https://www.lukus.sk/radnica/

            Mgr. Terézia Bahledová, PhD.

          • Oznam

          • 30.1.2024 - utorok:

            RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            Dôvod: Plánovaná odstávka elektrickej energie

             

          • Okresné kolo OAJ

          • V stredu 17.1.2024 naša škola opäť privítala účastníkov okresného kola olympiády z anglického jazyka pre okresy Lučenec a Veľký Krtíš. 

                 Súťaž ovorila pani riaditeľka, RNDr. Jarmila Muchová, ktorá vo svojom príhovore zdôraznila nutnosť zdokonaľovania sa v cudzích jazykoch. Potom už na súťažiacich čakal písomný test a ústne kolo, v ktorých preukázali svoju znalosti vo všetkých oblastiach jazyka. Po skončení súťaže výhercovia obdržali diplomy a knižné ceny.

                Našu školu reprezentovali Martin Jurina zo sekundy, Martin Mlynarčik z kvarty, Lukáš Čipka zo sexty a Barbora Sivičeková z 3.B. Svoje kategórie vyhrali a ďalej postupujú Martin Mlynarčik a Barbora Sivičeková. Gratulujeme!

            Mgr. Lea Segečová

          • Okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku

          •     Vo štvrtok 18. 1. 2024 sa v CVČ Magnet konalo okresné kolo 34. ročníka olympiády v nemeckom jazyku. Súťažilo sa v kategóriách 2A, 2B a 2D.

                        Z našej školy sa do okresného kola prebojovali Chiara Riana Lepiešová z II. B, Adam Jančkár z II. C, Eva Hricová zo IV. B a Matúš Kružliak zo septimy. Všetci štyria preukázali výborné vedomosti a zručnosti a vynikajúco sa umiestnili i v okresnom kole: Chiara Riana Lepišová1. miesto v kategórii 2A, Adam Jančkár - 3. miesto v kategórii 2A, Eva Hricová 1. miesto v kategórii 2B a Matúš Kružliak – 2. miesto v kategórii 2B.

            Chiara Riana Lepiešová, Evka Hricová a Matúš Kružliak postupujú ďalej do krajského kola, ktoré sa bude konať 15. 2. 2024 v Banskej Bystrici. Spolu s nimi do krajského kola postupujú aj Michaela Horstmann z kvarty a Daniel Horstmann z oktávy, ktorí súťažia v kategóriách germanofónnych žiakov      

            Blahoželáme a všetkým postupujúcim držíme palce v krajskom kole!                                                                             

                 Mgr. Andrea Gmitterová

          • Spolupráca s Ružomberkom

          • Via studii rozširuje svoju spoluprácu: okrem Zvolena, Banskej Bystrice a Bratislavy nadviazal kontakt aj s Ružomberkom

            Klub Via studii je vzdelávacím programom pre nadaných, šikovných a zanietených študentov Gymnázia Boženy Slančíkovej-Timravy, ktorým sa v ich odbornom raste venujú tútori, garant rozvoja a odborní garanti z akademického prostredia. Od svojho založenia nadviazal klub spoluprácu s katedrami Pedagogickej fakulty UMB v Banskej Bystrici, Filozofickej fakulty UMB v Banskej Bystrici a s Lesníckou fakultou Technickej univerzity vo Zvolene. Vďaka aktivite a iniciatíve sa však spolupráca rozširuje.

            Katedra chémie Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku umožnila študentovi 2.C Adamovi Jančkárovi realizáciu praktickej časti domáceho kola chemickej olympiády. Adam si v podmienkach laboratória katedry precvičil výpočty, navažovanie, prípravu roztokov, pipetovanie a titráciu. Touto cestou sa chceme poďakovať členom katedry chémie za ústretovosť, poskytnutie priestorov laboratória a čas venovaný výskumu nášho študenta.

            Ďakujeme Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu za podporu Via studii prostredníctvom rozvojového projektu na podporu etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách, vďaka ktorému realizujeme niektoré aktivity Via studii.

            Mgr. Terézia Bahledová, PhD.

          • Ďakovný list

          • Náš život je aj o rozvíjaní dobročinnosti, charity a empatie, veď nie všetci majú to šťastie byť úspešnými, zdravými a šťastnými...

            Pomoc núdznym je dôležitá.

            RNDr. Jarmila Muchová, riaditeľka školy

          • Lyžiarsky výcvik prímy a sekundy

          • Po vianočných prázdninách sa aj naši najmladší spolužiaci z osemročného gymnázia vychystali na svoj lyžiarsky výcvik. Konal sa od 8. do 12.januára 2024.

            Hneď v prvý deň sa rozdelili do družstiev a učili sa základom, alebo sa zdokonaľovali v lyžovaní. Svah na Táloch nás všetkých  privítal príjemným slnkom a mrazivými teplotami. Ideálne počasie na lyžovačku vydržalo celých 5 dní.

            Po celodennom lyžovaní a oddychu sme večery prežili spoločnou zábavou a súťažami, ktoré sme si vzájomne pripravili. Tlieskali sme šikovným súťažiacim a povzbudzovali sa navzájom k najlepšiemu výkonu a reprezentácii svojej triedy. Ocenili sme tiež výborné ubytovanie a dobrú kuchyňu nášho penziónu. 

            Ďakujeme všetkým zúčastneným: našim pedagógom, inštruktorom a zdravotníčke za každodennú starostlivosť ale tiež všetkým žiakom, za ich spoluprácu a príjemne strávený spoločný čas! Ďakujeme za neopakovateľný lyžiarsky, budeme naň radi spomínať!

            Autorka článku: Mgr. Eva Adamove

            Foto: PaedDr. Monika Hudecová, Bc. Lucia Korimová

          • Spomienky na Chopok

          • Lyžiarsky výcvik prvých ročníkov a kvinty hlási úspešný návrat domov v plnom počte a v zdraví.

            Za celý týždeň sme sa toho naučili naozaj dosť, zamerali sme sa na svoje športové zručnosti a zdokonaľovali sa v lyžovaní ale aj snowboardovaní. Po poobedňajšom oddychu sme sa pravidelne stretávali na zábavno-vedomostnom programe s názvom “Trieda zabáva triedu” a vždy sme si to užili.

            Najväčšiu pochvalu však každý jeden z účastníkov dostáva za zvládanie všetkých situácií, ktoré sa počas lyžiarskeho kurzu vyskytli.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšie aktivity.

            Autor článku: Mgr. Nikola De Almeida.

          • LYŽIARSKE VÝCVIKY, prvý report

          • Od pondelka 8. januára 2024 nastúpili naši žiaci na dva turnusy lyžiarskych výcvikov. Menší žiaci z prímy a sekundy si osvojujú lyžiarske zručnosti na Táloch, kým tí väčší, žiaci prvých ročníkov a kvinty lyžujú na Chopku. Napriek výzvam počasia sú spokojní a svojim inštruktorom robia svojimi pokrokmi radosť..

      • Kontakty

        • Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci
        • 047/4333231,4333232
        • Haličská cesta 9, 984 03 Lučenec Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje