• MS Boccia Raffa

          • V dňoch 18.9. až 25.9. 2023 sa uskutočnili majstrovstvá sveta v Boccia Raffa v Alžírsku v meste Orán. Z našej školy sa majstrovstiev zúčastnili žiaci Simona Fehérová a Martin Svorad (obaja z Oktávy). Vo všetkých disciplínach dosiahli výnimočné výsledky. V kategórii ženský precíz Simona získala bronzovú medailu. V kategórii ženy dvojice obsadili 5.miesto. Rovnaké umiestnenie dosiahli aj muži dvojice.

            Martin Svorad 

          • Orbis Pictus

          • Dňa 25.9.2023 sme sa zúčastnili multimediálneho koncertu Orbis Pictus. Hlavnou myšlienkou bolo zaujať a zabaviť mladých ľudí. Mali sme možnosť započúvať sa do originálnych československých piesní sprevádzaných výrokmi slávnych osobností. Koncert sa niesol v priateľskej a uvoľnenej atmosfére. Nechýbali ani svetelné efekty, ktoré spríjemnili celkový dojem. 

            Ďakujeme za kultúrny zážitok.

            Kolektív 2.C

          • Biologicko-jazyková exkurzia Viedeň 21.9 - 22.09.2023

          • Počas dvoch mimoriadne teplých dní uplynulého týždňa sme sa s triedami sekunda, tercia zúčastnili už tradičnej exkurzie Bratislava - Viedeň.

            Absolvovali sme dni plné unikátnych zážitkov ako plavba po Neziderskom jazere s bohatou faunou a flórou,  navštívili sme Familypark, prešli sme sa večernou Bratislavou a ubytovali sa v hoteli. Druhý deň sme históriu Rakúska a Viedne vďaka virtuálnej realite s hudbou Mozarta zažili v Timetraveli. Po krátkom osobnom voľne v centre Viedne sme sa presunuli do ZOO, najväčšej a najstaršej v Európe.

            Množstvo materiálu študenti využijú na prácu nimi zvolených projektov. Upozornili sme ich na enviromentálny prístup Rakúska k zelenej energii, úcte k histórii. Študenti boli disciplinovaní a dochvíľni a v neposlednom rade museli hospodáriť aj so svojím vreckovým. Zdraví, spokojní a plní zážitkov sme o 22.00 prišli pred školu, kde nás už čakali rodičia. Chcem poďakovať Mgr. Segečovej, Mgr. Hraškovi, Phdr. Lackovičovej za odbornú spoluprácu. Taktiež lektorke Emily, ktorá bezprostredne konverzovala so študentami anglicky. Poďakovanie patrí aj pánovi šoférovi za bezpečnú jazdu.

            Mgr. Danka Macková

          • Americká lektorka na GBSTLC

          • Na pôde školy sme od začiatku školského roka 2023/24 privítali americkú lektorku Emily Kapner.

            Zaslúžila sa o to Mgr. Lea Segečová, ktorá sa úspešne uchádzala o Fulbright program a ktorej aj touto cestou chcem poďakovať.

            Americký senátor William Fulbright v roku 1945 vyslovil myšlienky, ktoré sú zvlášť v tejto dobe aktuálne! "Poslaním projektu je priniesť trochu viac vedomostí, trochu viac rozumu a trochu viac súcitu do svetových záležitostí a tým zvýšiť šancu, že sa národy konečne naučia žiť v mieri a priateľstve."

            Prajem žiakom inšpiratívne zážitky, spoznávanie nových tradícií a kultúry a hlavne zdokonalenie sa v svetovom jazyku číslo 1 a to v gramatike aj v konverzácii.

            Prajem americkej lektorke, aby sa jej na Slovensku páčilo, aby nadviazala nové hodnotné priateľstvá s vyučujúcimi aj so žiakmi...

            RNDr. Jarmila Muchová, riaditeľka školy

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024

          • Pondelok ráno 4.9.2023 sme pri soche B. S. Timravy slávnostne otvorili školský rok 2023/24.

            S radosťou konštatujem, že počet študujúcich žiakov sa zvýšil, pre žiakov je pripravených množstvo zaujímavých aktivít, jazyková škola, krúžky a predovšetkým motivovaný vzdelávajúci sa pedagogický zbor, odhodlaný pracovať na maximálnom progresívnom rozvoji každého žiaka. Gymnázium je miesto, kde to žije. Naši absolventi sú lekári, právnici, učitelia, inžinieri, technici, ekonómovia, riadiaci pracovníci, informatici...Prostredníctvom vzdelávania dostanú žiaci šancu mať zmysluplný život, uskutočniť si svoje sny, lepšie zarábať, slušne žiť.

            Popriala som aj pedagógom veľa síl, entuziazmu, optimizmu pri našej zmysluplnej práci.

            Na záver som vyslovila nádej výbornej spolupráce 3 strán Učiteľ-Rodič-Žiak na prospech všetkých aktérov a popriala som všetkým veľa úspechov v školskom roku 2023/24.

            RNDr Jarmila Muchová, riaditeľka

          • Medailová žatva

          • Niektorí študenti našej školy dosiahli výnimočné úspechy aj pred začiatkom školského roka.

            Šarlota Šturcová z bývalej sexty sa zúčastnila na Majstrovstvách Európy kadetov a juniorov a znova neodišla s prázdnymi rukami. Podaril sa jej dvojnásobný úspech. V disciplínach kicklight a lightcontact junioriek do 70 kg získala dve bronzové medaily.

            Srdečne jej blahoželáme a držíme palce pri ďalšej medailovej žatve.

            Mgr. Juraj Blažek

          • Naša žiačka súčasťou reprezentácie Slovenska na majstrovstvách Európy v basketbale

          • Žiačka II.B triedy Sissi Sedlačeková bola členkou reprezentačného výberu Slovenska U16 na Majstrovstvách Európy B-divízie v Podgorici, Čiernej Hore(10-19.8.2023). Sissi ako jediná zástupkyňa svojho klubu Slávie Banská Bystrica absolvovala s reprezentačným tímom mesiac prípravy a následne Majstrovstvá Európy. S priemerom bodov na zápas bola tretia najlepšia strelkyňa národného tímu a tiež obsadila druhé miesto v trojbodovej streľbe hráčok celého šampionátu!

            Tím Slovenska začal dvomi prehrami,ale následne dokázal vyhrať ďalších 5 zápasov.

            Nakoniec mladé basketbalistky obsadili na ME  9.miesto

            Sissi gratulujeme a želáme jej ďalšie veľké úspechy

            Mgr. Anita Dzúrová

          • Oznam

          • Žiadosť o poskytnutie štipendia v školskom roku 2023/2024 odovzdať na sekretariáte školy do

            22. septembra 2023

            (Tlačivo – Žiadosť o poskytnutie štipendia je na sekretariáte školy aj na stránke školy https://www.gbstlc.sk/skola/skola_dokumenty.html, https://gbstlc.edupage.org/a/dokumenty

            K žiadosti o poskytnutie štipendia je potrebné priniesť:

            1. Hmotná núdza -  potvrdenie z úradu práce o poberaní dávok v hmotnej núdzi, vysvedčenie za II. polrok 2022/2023
            2. Životné minimum – doklady o príjme posudzovaných osôb za kalendárny rok 2022, vysvedčenie za II. polrok 2022/2023
      • Kontakty

        • Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci
        • 047/4333231,4333232
        • Haličská cesta 9, 984 03 Lučenec Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje