• ADAM JANČKÁR víťazne

          • Dňa 25.04.2024 sa v Žiari nad Hronom uskutočnilo krajské kolo astrologickej súťaže ,, Čo vieš o hviezdach?. V krajskom kole, ktoré bolo nabité stredoškolákmi, ktorí už nie jeden ale niekoľko rokov sa venujú pozorovaniu hviezdnej oblohy, nás reprezentovali Martin Dzúr a Adam Jančkár. V silnej konkurencii štrnástich súťažiacich sa naši nestratili. V tretej časti po ústnej odpovedi nakoniec prvenstvo a teda aj celkové víťazstvo v kraji patrí nášmu Adamovi Jančkárovi z 2.C triedy. 

            Prajeme Adamovi úspešné chvíle aj v celoslovenskej súťaži, ktorá sa uskutoční koncom mája.

            Maráková Helena

          • Vybíjaná

          • V dňoch 16.04.2024 - 18.04.2024 sa uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej. Našu školu reprezentovali dievčatá zo sekundy - Alexandra Koristeková, Nela Kuricová, Jela Mešová,Emma Novotková, Mária, Pochová, Emília Schedlingová, a dievčatá z prímy - Elena Čomajová, Viktória Gáliková, Alžbeta Podhorcová, Sára Segečová, Bibiana Brezinová. V predkole dievčatá zvíťazili ale v piatok v rozhodujúcom zápase o prvé miesto prehrali z víťazmi turnaja ZŠ M.R.Štefánika. Napriek tomu patrí dievčatám poďakovanie za reprezentáciu školy, super hru a bojovnosť.

            Za TSV Helena Maráková.

          • Matematický Náboj – súťaž nabitá matematikou

          • Študenti GBST  sa dňa 19.4.2024 stretli v Košiciach na súťaži NÁBOJ  so silnou medzinárodnou  konkurenciou. Súťaž, ktorú organizuje Trojsten, prebehla nielen na Slovensku (Bratislava a Košice), ale súčasne aj v ďalších jedenástich krajinách – Česko, Estónsko, Etiópia, Irán, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Spojené kráľovstvo, Švajčiarsko. Súťaž je známa svojou náročnosťou a prestížou, úlohy si vyžadujú istú dávku invencie a dôvtipu. Tímy študentov stredných škôl súperili v rôznych matematických úlohách, čím si testovali svoje schopnosti, rozvíjali svoj matematický potenciál, vzájomnú a tímovú spoluprácu. Študenti preukázali svoje nadanie a odhodlanie dosiahnuť skvelé výsledky. Naše tímy sa v súťaži nestratili a obsadili pozície v prvej tretine štartovej listiny. Tím JUNIOR  v zložení Adam Jančkár, Karolína Kozová, Viktória Michalková,  Samuel Dobra, Matej Pavel Čeman skončil v rámci celého Slovenska na 23. mieste a tím SENIOR v zložení Martin Dzúr, Nina Póchová, Nina Kováčová, Nicolette Danielle Malčeková, Eduard Marák na 25. mieste.

            Gratulujeme študentom k výkonom a prajeme im veľa úspechov v ďalších  matematických súťažiach. 

            Mgr. Rastislav Koza

          • Vedomostná súťaž Mladý Európan 2024

          • Je dobrý zvykom, že sa naši žiaci každoročne zúčastňujú súťaže, ktorá preverí ich vedomosti o fungovaní Európskej únie. Aj tento rok si tím v zložení Mária Malčeková (3.A), Oliver Novák (3.A) a Viktória Bariaková (3:B) v utorok 24. apríla 2024 mohol zmerať sily v regionálnom kole. V konkurencii 8 najlepších škôl aj z okolitých okresov sme získali krásne druhé miesto. Naši študenti si pripravili prezentáciu o jednom z tohtoročných predsedajúcich štátov EÚ - Maďarsku. Umeleckým štýlom zobrazili minulosť aj súčasnosť krajiny.

            Pozrite si aj súťažné video (nižšie).

            Študentom srdečne blahoželáme!

            Mgr. Eva Adamove

          • Víťazstvo na krajskom kole geografickej olympiády!

          • V utorok 16.4.2024 sme sa zúčastnili v aule UMB v Banskej Bystrici na krajskom kole geografickej olympiády, kategórie E a F.

            Dobré meno našej školy potvrdili Filip Lóška z kvarty a Nela Kuricová zo sekundy.

                 Filip Lóška si medzi svoje tohtoročné úspechy z olympiád môže zaradiť aj svoj najlepší úspech v geografickej olympiáde, ktorý dosiahol v krajskom kole, keď jednoznačne porazil všetkých súťažiacich, a vynikol v monotematickej, teoretickej, ale najmä v praktickej časti testu. Skončil na prvom mieste, teda postupuje do celoslovenského kola.

                  Ani naša Nelka sa nemusí hanbiť za svoje výsledky. V neľahkej konkurencii skončila na 13. mieste v rámci celého kraja.

            Našim žiakom k dosiahnutým výsledkom srdečne blahoželáme, ďakujeme im za reprezentáciu školy a Filipovi prajeme veľa šťastia v celoštátnom kole.

                                                                                                                                  Vyučujúci GEG

          • Čo vieš o hviezdach?

          • Po roku  sa  naše duo v zložení Nela Kuricová ( Sekunda ) a Damien Chovanec ( Kvarta ), opäť prebojovali na krajské kolo astronomickej vedomostnej súťaže, ktorá sa už tradične  konala v priestoroch Krajskej hvezdárne a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad  Hronom. V II. kategórii si zmerali svoje  vedomosti so svojimi  rovesníkmi a okrem nových cenných skúseností sa Damienovi Chovancovi podarilo umiestniť sa na výbornom 3 mieste, čím si vybojoval  postup na celoslovenské kolo v Prešove.

            Obom blahoželáme za  výbornú reprezentáciu.

          • Chémia opäť víťazne – Filip Lóška „berie“ pomyselný bronz

          •           Dňa 18.04.2024 sa na ZŠ Sitnianska v Banskej Bystrici – Sásovej konalo krajské kolo chemickej olympiády kategórie D, ktorého sa zúčastnilo 31 súťažiacich.

                      Po vynikajúcom okresnom kole nás reprezentoval Filip Lóška z kvarty a tak, ako sa očakávalo, opäť skončil na stupienkoch víťazov – na 3. mieste. Praktickú časť s prehľadom zvládol s čistým štítom bez straty jediného bodu a v teoretickej časti tiež „utrpel“ len minimálnu bodovú stratu. Posúďte sami, veď jeho úspešnosť je perfektných 94,5%!

                      Sme veľmi radi, že Filipovi sa darí „triafať do čierneho“ nielen v športovej streľbe, ale aj v každej vedomostnej súťaži, ktorej sa zúčastňuje. Srdečne blahoželáme a prajeme čo najviac úspechov vo všetkom, čomu sa venuješ Filip!               

            PaedDr. Ivan Gúgľava

          • Deň Zeme

          • Áno, aj my sme sa zapojili do čistenia mestského parku. Aprílové počasie nám nezabránilo prispieť našou troškou ku krajšiemu životnému prostrediu. Na chvíľu sme sa zamysleli nad tým, kto upratuje a stará sa o naše najbližšie okolie, a potom sme aj my pridali ruku k dielu. Sme radi, že sa môžeme zúčatniť aj aktivít, ktoré priamo prispievajú ku skrášleniu nášho okolia, a preto sme si dnes s nadšením natiahli gumené rukavice a vzali do rúk igelitové vrecia. Priemerný čas, za ktorý sa rozloží v prírode cigaretový filter je jeden až päť rokov. Ak si navyše osviežite dych žuvačkou, ktorú neskôr hodíte na zem, tak už bude mať príroda prácu celé pol storočie. A keďže sme dnes vyzbierali hlavne cigatretové filtre v okolí lavičiek na detských ihriskách, myslíme, že to stojí za zamyslenie.

            PaedDr. Monika Hudecová

          • Postup na celoslovenské finále v súťaži Jazykový kvet

          • Krajské finále súťaže v prednese prevzatej i vlastnej tvorby v anglickom jazyku sme zvládli vynikajúco. Taktiež sme "zahviezdili" s vlastnou dramatickou tvorbou.19.4.2024 na krajskom finále - 1. miesto v prednese prevzatej tvorby získala Zuzana Riečicová a hneď po nej 2. miesto Bianka Hrdinová. V prednese vlastnej tvorby v anglickom jazyku obsadila Mária Malčeková 1. miesto s básňou Change a divadelná skupina School Stars (Barbora Beňušová, Ema Sebestyén, Lukáš Čipka a Adam Karman v réžii Márie Malčekovej) získala tiež 1. miesto hrou Teenage Problems. Všetci umiestnení na 1. mieste postupujú do celoslovenskej súťaže.  Na ich úspech sme hrdí a držíme palce vo veľkom finále.

            PaedDr. Monika Hudecová

          • Úspechy chemikov pokračujú

          •           Dňa 11.04.2024 si na Fakulte prírodných vied UMB v Banskej Bystrici zmerali sily najlepší chemici kraja v kategórii B – spolu 23 súťažiacich.

                      Mali sme zastúpenie až štyroch súťažiacich – naše dobré meno hájili: Ema Sebestyén zo sexty, Matej Pavel Čeman a Radoslava Moravčíková – obaja z 2.B a Adam Jančkár z 2.C.

                      Výsledky nás mimoriadne potešili – z „top 5“ chemikov kraja sú dvaja naši, Ema na 4.mieste a Matej na 5. mieste (bodové rozdiely medzi súťažiacimi boli minimálne). Veľmi dobre sa umiestnila aj Radoslava – 13.miesto a Adam – 14. miesto. Všetkým našim súťažiacim sa podarilo prebojovať do „elitnej 15“ kraja a vďaka nim sa naša škola naďalej drží na top pozícii z hľadiska príprav a úspechov na chemické olympiády J

                      Srdečne ďakujeme a prajeme veľa, nielen chemických, úspechov aj v budúcnosti.

                                                                                                                            PaedDr. Ivan Gúgľava

          • Filip Lóška opäť nedal súperom žiadnu šancu

          • V štvrtok 14.03.2024 sa v priestoroch ZŠ M. R. Štefánika v Lučenci konalo okresné kolo chemickej olympiády kategórie D a 11.04.2024 sa v priestoroch CVČ Magnet v Lučenci konalo okresné kolo biologickej olympiády kategórie E – zoológia. Našu školu mimoriadne úspešne na oboch súťažiach reprezentoval Filip Lóška z kvarty.

            Tak, ako už tradične, Filip svojou zanietenosťou a hlbokým záujmom o oblasť prírodných vied nedal svojim súperom ani najmenšiu šancu a vyhral rozdielom triedy. V chémii bol najúspešnejším riešiteľom okresného kola v rámci celého kraja a v biológii porazil všetkých bez straty jediného bodu.

            Klobúk dole, blahoželáme Filip a veríme, že rovnako fenomenálne zvládneš a ovládneš aj krajské kolá.

            PaedDr. Ivan Gúgľava

             

          • Prezentácia GBST na ZŠ Vajanského

          • Vďaka pozitívnym recenziám a spokojnosti sme mali znovu príležitosť vyskúšať si vyučovať žiakov základnej školy francúzsky a anglický jazyk. 

            Tento piatok skupina francúzštináriek z 2. ročníka, pod vedením pani profesorky Strmeňovej, opäť navštívila ZŠ Vajanského. Tentoraz nás sprevádzali aj lektorky Maëlys z Francúzska a Emily z Ameriky. Vďaka ich zaujímavým prezentáciam priblížili žiakom 7. a 8. ročníka rozdiely medzi našimi sviatkami a kultúrou. Samozrejme nemohli chýbať aj interaktívne aktivity, ktoré si zase pripravili žiačky zo sexty a 2. C. 

            Tento deň bol edukačný pre nás všetkých! Odniesli sme si z neho poznatky, ktoré využijeme pri najbližšej príležitosti!

            Kristína Balgová 2. C

          • Chemický náboj

          • Dňa 12.4.2024 sa naši mladí nádejní chemici:

            Ema Sebestyén (sexta)

            Eva Kubicová (sexta)

            Adam Jančkár (2.C)

            Matej Čeman (2.B)

            Tatiana Sarvašová (sprievod)

             zúčastnili súťaže Chemický náboj v Bratislave

            Do súťaže sa zapojilo 40 štvorčlenných tímov. Spomedzi všetkých slovenských prestížnych gymnazii a Novej Bani sa naši umiestnili na krásnom 10. mieste, za čo im patrí veľký obdiv a gratulácia.

          • Midi volleyball Lučenec

          • V utorok 9.4. 2024 sa na ZŠ Vajanského v Lučenci uskutočnilo okresné kolo dievčenského turnaja v MIDI volejbale. Naše žiačky úspešne reprezentovali našu školu a statočne si vybojovali 1. miesto, s ktorým postupujú ďalej na krajské kolo.

            Poďakovanie za úspech patrí Emme Novotkovej, Márii Póchovej (sekunda), Lei Véghovej, Sáre Malčekovej (tercia), Sofii Ďuriškovej, Sáre Nagyovej, Natálii Mališovej a Haline Géčovej (kvarta).

          • LOGICKÁ OLYMPIÁDA 2024

          • Tento školský rok dostali aj naši žiaci možnosť zapojiť sa do Logickej olympiády pre nadaných žiakov. Žiaci riešili 14 úloh rôznej náročnosti. Najlepšie sa darilo Jakubovi Dzúrovi z kvarty, ktorý stratil len jediný bod. Damien Chovanec a Filip Lóška z triedy kvarta sa umiestnili na delenom druhom  mieste. Chlapcom prajeme veľa úspechov na celoslovenskom kole, ktoré sa bude konať  15. mája v Prešove. Aj ostatným žiakom ďakujeme za účasť a veríme, že získané skúsenosti ešte zúžitkujú.

            A. Dzúrová

          • Prezentácia GBST na ZŠ Kubínyiho.

          • Včera 10.4.2024 sme odučili na ZŠ Kubínyiho hodiny angličtiny s našimi lektorkami Emily a Maëlys, ktoré u nás pôsobia tento školský rok. Prezentovali mladším žiakom tradičné sviatky svojich krajín - Deň nezávislosti v USA, Deň Dobytia Bastily a Festival svetiel v Lione. Obe prezentovali v anglickom jazyku a po ich prezentáciách mali žiaci v skupinách pripraviť zase svoje prezentácie slovenských sviatkov. Angličtina nádejných budúcich gymnazistov je na veľmi dobrej úrovni, lektorky im rozumeli, prezentácie ich zaujali a tak sa ich povypytovali ešte mnoho otázok. 

            Mgr.Edita Strmeňová 

          • Jazykový kvet 2024

          • V marci sme sa zapojili do celoslovenskej sútaže Jazykový kvet klasik v prednese poézie, prózy a vlastnej tvorby v anglickom jazyku. Všetkým zúčastneným sa podarilo postúpiť do krajského finále, v ktorom budú našu školu reprezentovať Zuzana Riečicová s prednesom básne If od Rudyarda Kiplinga, Bianka Hrdinová s The Little Match Girl, známej rozprávky Christiana Andersena, Mária Malčeková s vlastnou básňou Change a naša divadelná skupina School Stars s vlastnou divadelnou hrou Teenage Problems v zastúpení Barbora Beňušová, Ema Sebestyén, Lukáš Čipka a Adam Karman v réžii Márie Malčekovej. Držíme im palce a gratulujeme k postupu. 

            PaedDr. Monika Hudecová 

    • Kontakty

      • Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci
      • 047/4333231,4333232
      • Haličská cesta 9, 984 03 Lučenec Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje