• HODINA DEŤOM

          • Okrem ponožkovej výzvy sa ZAJTRA (v utorok, 21. marca) zapojíme aj do ďalšieho dobročinného podujatia.

            Zajtra po veľkej prestávke budú žiaci Študentského parlamentu GBST chodiť s pokladničkou, do ktorej môžeme, ak chceme, prispieť ľubovoľným finančným obnosom.

             

          • MÁME FLORBALOVÉHO ŠAMPIÓNA

          • Maturant Ľubomír Ďurik (4.C) má dôvod na radosť. V drese prvoligového mužstva DTF Team Detva Joxers zahviezdil on i jeho spoluhráči. Florbalisti z Podpoľania si uplynulý víkend zabezpečili extraligovú príslušnosť do nasledujúcej sezóny, keď zdolali súpera z Rabče/Oravskej Polhory najtesnejším rozdielom 4:5.

            Pre Ďurika tak bude sezóna 2023/24 návratom do extraligových vôd, tentokrát vo farbách Detvy. V najvyššej florbalovej súťaži narazí aj na svojho bývalého "zamestnávateľa" - tím Trenčína.

            Ľubo, držíme palce nielen v úspešnom "doklepnutí" maturitného ročníka a vo vysokoškolských štúdiách, ale tiež v Tvojej športovej kariére.

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA SA BLÍŽI

          • Milí gymnazisti, milé gymnazistky, vážené kolegyne, vážení kolegovia. Dávame Vám do pozornosti najbližší UTOROK. Dátum 21. marec sa každoročne spája s jedným významným dňom, a to Svetovým dňom Downovho syndrómu. Symboliku tohto závažného, no zároveň svojím spôsobom čarovne krásneho ochorenia, môžete vydedukovať práve zo samotného dátumu.

            Podobne ako vlani (i predvlani a pred-predvlani...), aj v roku 2023 sa naše Gymnázium B. S. Timravy v Lučenci zapája do PONOŽKOVEJ VÝZVY = "obujte" si dva rozdielne páry ponožiek na vyjadrenie podpory a spolupatričnosti s ľuďmi s Downovým sy.

            Navyše, tento utorok do nášho GBST opäť po roku zavíta milá návšteva. Maturantom z Cvičení zo psychológie (CUP) a Seminára z biológie (SEB) spestrí dvojhodinovku (4.-5. vyuč. hod.) beseda s "Downíkom" Ivkom a jeho mamkou Marcelkou, ktorí majú v našom meste vlastné podnikanie - Regeneračné ivicentrum.  

          • Výstava Syseľ

          • Dňa 16.3. 2023 sa žiaci kvinty a tercie zúčastnili na výstave Syseľ v Novohradskom múzeu. Dozvedeli sa niečo o živote týchto zvierat a vyskúšali si rôzne náučné aktivity. 

          • Okresné kolo v basketbale

          • Naši chalani ukázali, že okrem štúdia im ide dobre aj šport. Na okresnom kole v basketbale sa umiestnili na peknom druhom mieste.

            Ing. Ján Kružliak

          • Opäť dobrá správa

          • Študenti na GBSTLC budú konštruovať roboty a programovať ich činnosť.

            Naším cieľom je zábavný, zaujímavý, inovatívny a moderný vyučovací proces, teda sme zakúpili 5 sád stavebníc LEGO EDUCATION. Cieľom je, aby si študenti naplánovali, skonštruovali, poskladali roboty a naprogramovali aj ich činnosť.

            Žiaci hneď po vybalení nových pomôcok  začali tvorivo pracovať, a ani nechceli ísť na ďalšiu hodinu ...

            RNDr.Jarmila Muchová, riaditeľka Gymnázia B.S.Timravy LC

          • Streetbasketbalistky z tercie v šľapajách svojich starších spolužiačok

          • Týždeň po úspechu basketbalistiek našej školy obsadili aj streetbasketbalistky z tercie: N. Zdechovanová, E. Štefančíková, T. Paľagová a E.R. Strculová, na majstrovstvách okresu v 3 x 3 e žiačok ZŠ spomedzi šiestich zúčastnených  škôl krásne tretie miesto.

            K dosiahnutému úspechu im srdečne blahoželáme.

            PaedDr. A.Janková

          • Oznam

          • Milí uchádzači o štúdium,

            blíži sa posledný termín podania prihlášok na štúdium  na našom gymnáziu.

            Zákonný zástupca žiaka podáva prihlášku riaditeľovi   gymnázia  do 20.3.2023.

            Prihlášky musia byť potvrdené základnou školou.

            Termín podania prihlášok platí pre piatakov aj deviatakov, teda je rovnaký pre uchádzačov o osemročné štúdium aj o štvorročné štúdium.

            Prihlášku je možné podať papierovou formou alebo cez systém EDUPAGE.

            1. termín prijímacích skúšok - pre osemročné aj štvorročné gymnázium je 4.5. - 5.5.2023

            2. termín prijímacích skúšok - pre osemročné aj štvorročné gymnázium je 9.5. - 10.5.2023

            Telefonický kontakt na sekretariát: 0474333232

            Vzdelanie je cesta k lepšiemu životu, nezaváhajte!

             RNDr. Jarmila Muchová, riaditeľka Gymnázia B.S.Timravy v Lučenci

          • Dnešný deň bol úspešný pre našich recitátorov.

          • 10.3.2023 sa uskutočnilo v priestoroch Malej sály Novohradského osvetového strediska okresné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy a všetci naši postupujúci študenti zo školského kola sa umiestnili na prvých priečkach a zároveň naši najúspešnejší recitátori postupujú na regionálnu súťaž, ktorá sa uskutoční 4.apríla 2023.

            Všetkým srdečne blahoželáme. 

          • Basketbalistky zabojovali

          • Družstvo basketbalistiek našej školy, v zložení : Z. Bencsíková, N. Kramecová, L. Igazová, S. Schwarzová, D. Knechtová, E.Čumpelíková a K. Karmanová, obsadilo na majstrovstvách okresu Lučenec žiačok SŠ  po húževnatom a bojovnom výkone spomedzi šiestich škôl tretie miesto.

            Srdečne blahoželáme.

            PaedDr. A.Janková

          • Zahraničná lektorka francúzskeho a anglického jazyka na GBSTLC

          • Hneď po jarných prázdninách 6.3.2023 sme na pôde našej školy GBSTLC privítali lektorku-stážistku menom Carla Merceron, ktorá k nám prišla z približne 150-tisícového mesta Angers zo západu Francúzska.

            Jej prítomnosť bude obohatením vých.-vzdel. procesu v cudzích jazykoch FRJ aj ANJ a to v konverzácii aj v gramatike. Veríme, že aj touto formou budeme upevňovať vzťahy medzi národmi a že sa zahraničnej lektorke budú naši študenti, naše mesto aj celá naša krajina páčiť.

            RNDr. Jarmila Muchová, riaditeľka školy

          • ŠKOLSKÝ PLES GBST

          • Skvelý, jedinečný, unikátny. Proste gymnaziálny! Presne taký bol tohoročný školský ples Gymnázia Boženy Slančíkovej-Timravy, ktorý sa konal v piatok 17. februára 2023 v priestoroch reštaurácie Novohrad. Výnimočnú atmosféru gymnaziálneho plesu si môžete vychutnať vo výbere fotografií druháka Maximiliána Peťka v priloženom albume.

            „Príprava celej akcie sa niesla v réžii aktívneho zoskupenie našich študentov, členov Študentského parlamentu GBST. Musím vyzdvihnúť ich kreativitu, odhodlanie a vytrvalosť. Organizačne to bolo zvládnuté na jednotku. Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa aktívne podieľali na príprave a organizácii školského plesu a pripravili pre nás všetkých veľmi príjemný večer,“ zhodnotila koordinátorka Študentského parlamentu GBST Mgr. Mária Belovová.

          • TIMRAVINY - (po)prázdninový špeciál

          • Milí gymnazisti, rodičia, kolegovia. V čase finišu tohoročných jarných prázdnin sa redakcii školského časopisu TIMRAVINY podarilo skompletizovať v poradí 3. číslo v aktuálnom školskom roku. Obzreli sme sa v ňom za úspechmi našich žiakov na súťažiach a olympiádach (vedomostných i športových), za exkurziami, plesom a lyžiarskymi výcvikmi. V závere februára nás najviac zaujala výstava Gabriela Csomóa s názvom Milión nožičiek, ktorú sme podrobne zmapovali nielen my, ale aj ďalšie dve periodiká (MY Novohradské noviny a Nový Čas). V mene redakcie TIMRAVÍN Vám prajeme príjemné čítanie a úspešný poprázdninový (re)štart v škole.

            PhDr. Róbert Rácz - koordinátor a editor školského časopisu    

            Ak si ich chcete pozrieť: tu sú

          • LYŽIARSKY A SNOWBOARDOVÝ KURZ

          • Počas uplynulého týždňa (20. - 24. 2.) sa žiaci druhého ročníka a sexty, doplnení tretiakmi a žiakmi septimy, zúčastnili výchovno-vzdelávacieho lyžiarskeho a snowboardového kurzu. Aj v roku 2023 - podobne ako po minulé roky - zdolávali svahy lyžiarskeho rezortu v Jasnej, situovaného v krásnom prostredí pod Chopkom.

            Pozrite si niekoľko záberov nášho kolegu-inštruktora Mgr. Lukáša Lučanského. Viac o tohoročnom VVLK prinesieme v pripravovanom 3. vydaní školského časopisu TIMRAVINY.

          • Celoštátne kolo súťaže „ZENIT v programovaní“

          • V dňoch 21.-23. februára 2023 sa v Bratislave konal 39. ročník celoštátnej súťaže „ZENIT v programovaní“, do ktorého sa prebojoval aj náš šikovný študent IV.B triedy – Filip Siviček, víťaz krajského kola za BBSK. Súťažil v A kategórii,  kde pre školu vybojoval skvelé 6. miesto na republikovej úrovni.

            Nášmu maturantovi gratulujeme k dosiahnutému úspechu a budeme mu držať palce aj v ďalších celoštátnych kolách v tohtoročných súťažiach.

            Výsledková listina: https://zenit.ksp.sk/results/zenit22ck/all/all/A

            Marta Öllösová

    • Kontakty

      • Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy
      • 047/4333231,4333232
      • Haličská cesta 9, 984 03 Lučenec Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje