• Celoštátne kolo geografickej olympiády

          • V dňoch 28. - 30. 04. 2023 sa v Bratislave konalo celoštátne kolo geografickej olympiády, kde našu školu úspešne reprezentovala Martina Žigová z oktávy. V silnej konkurencii GO v kategórii Z obsadila po sčítaní bodov za vedomostný, multimediálny a praktický test vynikajúce 17. miesto a stala sa úspešnou riešiteľkou.      

            Veríme, že skúsenosti ktoré nadobudla v jednotlivých kolách GO a v priebehu štúdiá na GBST, Martinka zúročí pri tohtoročných maturitách a pri svojom ďalšom štúdiu na vysokej škole.

            K tomuto úspechu jej  srdečne blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov.

            Mgr. Anna Šusteková
             

          • Slovenská geologická olympiáda 2023 – krajské kolo

          • Technická univerzita v Košiciach v spolupráci s Masarykovou univerzitou v Brne vyhlásila  1. ročník  slovenskej geologickej olympiády (SGEO).

            SGEO je predmetová súťaž z geologických disciplín, ktorej cieľom je napomáhať výučbe o neživej prírode, kam patrí štúdium nerastov  a hornín, skamenelín a vývoja života na Zemi, vrátane využívania nerastných surovín a podzemnej vody, zahŕňa ochranu pred geologickými katastrofami a zabezpečovanie účinnej  ochrany neživej prírody.

            Krajské kolá SGEO prebehli dňa 25. 4. 2023 formou on-line testu. KK sa zúčastnili dvaja naši zanietenci pre geológiu: Filip Antalík z oktávy a Patrik Pavlík z kvarty.

            Mimoriadne sa zadarilo v KK Filipovi Antalíkovi, ktorý sa umiestnil na 2. mieste a vybojoval si tak postup na celoštátne kolo, ktoré sa bude konať v priestoroch Geovednej expozície na TU v Košiciach.

            Patrik Pavlík sa síce medzi úspešných riešiteľov neprebojoval, ale ukázal veľký talent a zanietenie pre daný odbor, získal nové  skúsenosti  a vedomosti, ktoré bude môcť využiť v ďalších ročníkoch SGEO.

            Chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu, prajeme veľa ďalších úspechov a Filipovi blahoželáme a držíme palce na celoštátnom kole SGEO.

            Mgr. Anna Šusteková

          • Ďalší úspech našich vybíjanárok

          • V piatok výber žiačok z primy a sekundy opäť zdolal svoje súperky z Veľkého Krtíša, Poltára a Rimavskej Soboty a víťazstvom na regionálnom kole v Poltári postúpil na krajské kolo vo vybíjanej žiačok, ktoré sa uskutoční už zajtra, 3.mája 2023, opäť v Poltári.

            Držme dievčatám palce!

          • Krajské kolo Olympiády kritického myslenia

          • Vplyv médií v našej spoločnosti neustále rastie, no mediálna gramotnosť sa zvyšuje len veľmi pomaly. Práve preto vznikla súťaž Olympiáda kritického myslenia, ktorá je zameraná práve na prácu s médiami, odhaľovanie hoaxov či posudzovanie dôveryhodnosti textov. Prvotným cieľom je teda poskytnúť žiakovi možnosť sebarozvoja a zlepšenia orientácie v mediálnom svete. O to viac nás teší, že naši študenti zvládli aj súťažnú rovinu a obstáli medzi svojimi spolužiakmi z nášho kraja. V prvej kategórii boli úspešnými riešiteľmi súťaže Tamara Borošová zo sexty na 14. – 16. mieste, Ján Kubaščík z kvinty na 17. – 18. mieste a Lukáš Čipka z kvinty na 23. – 24. mieste. Celkový počet súťažiacich v tejto kategórii bol 151. V druhej kategórii sa nám podaril ťah na prvú desiatku. Úspešnými riešiteľmi boli Jakub Lóška z 3.C na 4. mieste, Simon Szomszéd z 3.C na 7. mieste a Richard Markovič z oktávy na 9. – 10. mieste. Celkový počet súťažiacich v tejto kategórii bol 112. Poďakovanie však patrí všetkým účastníkom krajského kola, ktorých bolo 30. Vyskúšali si skutočne náročný test a zdokonalili svoje schopnosti v oblasti tak potrebnej pre utváranie našej osobnosti.

              Ivan Hraško

    • Kontakty

      • Gymnázium Boženy Slančíkovej-Timravy
      • 047/4333231,4333232
      • Haličská cesta 9, 984 03 Lučenec Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje